Plassen Kaart

Plassenkaart

Via onderstaande links kunt u de plassenkaart in verschillende formaten downloaden. Deze kaart wordt door hulpdiensten gebruikt bij incidenten op de Vinkeveense plassen. Deze kaart is eigendom van Brandweer Vinkeveen en komt uit de “Incidentenregeling Vinkeveense plassen”.

Download Plassen kaart

Nut

De plassenkaart met vakken heeft als doel om effectief en efficiënt bepaalde gebieden af te kunnen zoeken. Ook kan de kaart gebruikt worden om een bepaalde locatie te duiden. Met name dit stukje is ook interessant voor u! Om kostbare zoektijd te besparen in een noodsituatie kunt u ook van te voren uw verblijfslocatie onthouden als vaknummer. Bij het bellen naar 112 kunt dan het vaknummer doorgeven aan de meldkamercentralist. Het is misschien geen 100% exacte locatie, maar het geeft wel een goed idee waar u ongeveer verblijft.

Werking

De Vinkeveense plassen zijn verdeeld in vakken. Ieder vak heeft een uniek nummer. De vakken zijn op een dusdanige manier gemaakt dat de lijnen van de vakken overdag en ook s’nachts te herkennen zijn. Een voorbeeld hiervan is de lijn van de starttoren naar de ophaalburg in de Baambrugse zuwe. En zo zijn er meerdere herkenninspunten.

Deze kaart is met name bedoeld voor recreanten op de Vinkeveense plassen. Bent u werkzaam bij een hulpdienst, dan kunt u ons hier of via het contact formulier een bericht sturen om een geplastificeerde en/of gedetailleerde versie te krijgen.