Zaterdag 25 maart a.s. organiseert Brandweer Vinkeveen een vaardigheidstoets waaraan zes brandweerploegen uit de provincie Utrecht zullen deelnemen. U kunt deze dag dan ook verschillende brandweervoertuigen door Vinkeveen zien rijden. De vaardigheidstoets wordt georganiseerd voor de zogenoemde “Hoofdklasse” waaraan naast een brandweerploeg met een tankautospuit ook een Officier van Dienst (OvD) deelneemt.  

De Brandweer Vinkeveen heeft voor de ploegen een uitdagend en complex scenario in elkaar gezet welke door de deelnemende teams zo goed mogelijk moet worden opgelost. De ploegen zullen worden beoordeeld door een deskundige jury van het landelijk Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC). 

Mocht u interesse hebben om op de wedstrijdlocatie te komen kijken bent u de gehele dag van harte welkom. U kunt hiervoor terecht bij de brandweerkazerne van Vinkeveen aan de Herenweg 107. Van hieruit zult u dan verder worden verwezen naar de locatie. Aan het einde van de middag zullen alle resultaten van de verschillende teams bekend zijn waarna bij de brandweerkazerne de uitslag bekend zal worden gemaakt. De beste twee ploegen plaatsen zich hierbij tevens voor deelname aan de gewestelijke wedstrijdronde later dit jaar.