Web
Analytics

Windhoos richt veel schade aan in Vinkeveen en Wilnis

Datum: 6 juni 2019
Bron: Petershotnews.nl


De storm heeft woensdagavond laat huisgehouden in De Ronde Venen. Over Vinkeveen trok rond middernacht een windhoos die voor veel schade zorgde. De brandweer kreeg tientallen meldingen in het dorp en vroeg assistentie van de gemeente en omliggende brandweerkorpsen. Brandweerwagens hebben de hele nacht rond gereden om wegen begaanbaar te maken.

Bomen omgewaaid

In het dorp waren tientallen bomen omgewaaid. Op de Reigerstraat vielen de bomen met 'bosjes' om en ook op de Loopveltweg ging het mis. Bomen viel op auto's en beschadigden hekwerken. De straten werden volledig afgesloten met lint en de brandweer spoedde zich eerst naar de N201. De provinciale stond muurvast omdat ook daar enkele bomen over de weg lagen.

Vinkefest

Vinkefest, het feest van Vinkeveen, is ook zwaar gedupeerd. Een deel van de feesttent is weggewaaid. Het aluminium frame en het tentdoek belandden in tuinen, op daken en bij vrouw in de slaapkamer. Iedereen bleef ongedeerd, maar de schrik zit er goed in. Of het feest vrijdag van start kan gaan is nog maar de vraag. De organisatie komt later vandaag met meer informatie.

Jachthaven

Bij een jachthaven aan de Herenweg vlogen de surfplanken door de lucht. Enkele bomen zijn omgewaaid, maar belande net niet op een Bed en Breakfast. De schade is groot en enkele boten drijven stuurloos op de Vinkeveense Plassen. Morgen wordt gekeken wat de schade precies is.

De brandweer moest ook nog het water op. Op een recreatie-eiland in de Vinkeveense Plassen was iemand onwel geworden en de ambulance kan het slachtoffer niet bereiken. Schadepost Naar verwachting wordt de schadepost bij daglicht pas echt goed zichtbaar. Zo bleek 's ochtends vroeg al een gehele hondenkennel te zijn weggewaaid. Op de Baambruge Zuwe belandde een compleet dak in de voortuin van een woning. Waar het vandaan kwam is nog onbekend.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com