Web
Analytics

VOLOP STRIJD TIJDENS JEUGDBRANDWEERWEDSTRIJDEN IN VINKEVEEN!    

Op zaterdag 21 april vonden in Vinkeveen de kwalificatiewedstrijden voor de jeugdbrandweer plaats. Meer dan twintig deelnemende ploegen kwamen deze dag naar Vinkeveen om het op twee verschillende wedstrijdbanen tegen elkaar op te nemen.  De organisatie van deze dag was in handen van de VRU jeugdbrandweer Vinkeveen ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan in samenwerking met de Stichting Jeugdbrandweer Nederland.  

Opnieuw succes voor Vinkeveense Brandweer!

Nadat vorige week bij de provinciale vaardigheidstoets al een eerste plaats werd behaald in de klasse 112 heeft afgelopen zaterdag in Eemnes de Brandweer Vinkeveen tevens een zeer verdienstelijke tweede plaats behaald in de Hoofdklasse. Ook deze plaats geeft recht op deelname aan de gewestelijke wedstrijdronde.

Bij de vaardigheidstoetsen in de Hoofdklasse zijn de incidenten groter en complexer van omvang. Naast een standaard brandweerteam van zes personen maakt ook een Officier van Dienst (OVD) deel uit van het wedstrijdteam. Het Vinkeveense team kreeg te maken met een omvangrijk en uitdagend scenario bij een Loonwerkersbedrijf aan de Meentweg in Eemnes.

PERSBERICHT  

                       

Jeugdbrandweerwedstrijden in Vinkeveen          

VRU Jeugdbrandweer Vinkeveen en Waverveen bestaat 30 jaar. Om dit te vieren organiseert het korps in samenwerking met de Stichting Jeugdbrandweer Nederland op zaterdag 21 april een wedstrijd. Iedereen is van harte welkom om  te komen kijken.

Kwalificatiewedstrijden

De wedstrijden zijn kwalificatiewedstrijden in de klasse lage druk. Maar liefst 20 jeugdbrandweer-teams uit het hele land komen naar Vinkeveen om te strijden voor een plaats in halve finale later dit jaar. Tijdens deze spannende wedstrijden zullen alle teams zich vol overgave op het wedstrijdscenario storten. Voor de bezoekers een kans om deze brandweerlieden in spé in actie te zien.

Brandweer Vinkeveen wint provinciale vaardigheidstoets!

Het brandweerkorps Vinkeveen is afgelopen weekend in Benschop winnaar geworden van de provinciale vaardigheidstoets in de klasse 112. De wedstrijdploeg uit Vinkeveen bestond uit de jongste chauffeur en vier manschappen van het korps en stond onder leiding van bevelvoerder Oscar van Kouwen.

Rookmelders

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt, ruik je niets, dus je wordt ook niet wakker van de rooklucht. En doordat de rook veel giftige gassen bevat, raak je al snel bewusteloos. Vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn dus echt van levensbelang.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com